Systeemplafonds - Systeemwanden - Projectvloeren - Betimmeringen - Totaalafbouw
Menu
Metalstud wanden

Metalstud wanden

G & P Afbouw BV is gespecialiseerd in het leveren en monteren van Metalstud wanden, in al zijn hoedanigheden van recht tot gebogen, en variërend in hoogte van 2600 mm tot wel 8 of 9 meter. Het is een hele makkelijke oplossing om op een bouwvriendelijke met lichte materialen alle mogelijke oplossingen voor brand en geluid te creëren. Door te wisselen met de framediepte, de isolatiedikte en de aantallen platen aan 1 of 2 zijden van de wand kun je allerlei diverse typen voorzetwand of scheidingswand samenstellen.

Stootvastbaarheid vergroten van metalstud wanden

En daarnaast is de stootvastbaarheid van deze wanden nog te vergroten door het toepassen van vezelversterkte gipsplaten of gipsvezelplaten als topbeplating. Dat komt met name voor in scholen en grote openbare gebouwen, maar ook in bijvoorbeeld in transitiewerken waarbij leegstaande kantoorgebouwen worden omgevormd naar bv. studentenappartementen.

Deze wanden worden veelal toegepast als niet-dragende binnenwanden in utiliteitsbouw alswel renovatieprojecten, maar zijn ook goed toepasbaar in de woningbouw. 

Kenmerkend voor metalstud wanden zijn dat er:

1) allerlei brandwerendheden mee behaald kunnen worden (van 30 - 120 minuten),

2) een hoge geluidsisolatie te behalen is,

3) een goede warmteisolatie kan worden bereikt wanneer bv. bij de voorzetwanden een hoge Rc waarde gevraagd wordt (dubbele isolatielaag zowel in als achter het frame),

4) veelzijdige afwerkingen mogelijk zijn,

5) MS wanden licht in gewicht zijn,

6) een snelle (en droge) bouwtijd.

G&P Afbouw logo
G&P Afbouw
Copyright © G&P Afbouw 2021 Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Site Index | Privacyverklaring